Melkbrood
Ingrediënten
-
500 gr bloem
-
1 eigeel
-
35 gr verse gist
-
50 gr kristalsuiker
-
225 ml volle melk
-
8 gr zout
-
eigeel + water
-
75 gr boter (ongezouten)
Bereiding
Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje. Strooi het zout langs de randen.
Maak de melk lauw en los de gist erin op. Giet dit bij de bloem in het kuiltje. Voeg de suiker, de boter en het eigeel toe.
Meng alles goed met de handen. Kneed lang en stevig tot een mooi glad deeg. Maak er een bolletje van en sluit af met plastiekfolie.
Laat 20 min. rijzen in een oven van 40°C.
Kneed kort en maak terug een bolletje van het deeg. Leg dit in een bakvorm en laat nogmaals 20 min rijzen in een oven van 40°C.
Meng een eigeel met wat water en smeer voorzichtig de bovenkant van het deeg in. Zet in een oven van 200°C gedurende 35 à 40 min.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be