Focacciabrood met rozemarijn, rode ui en zeezout

Ingrediënten

  • 337 gr bloem
  • 6 gr zout
  • 4 gr suiker
  • 1 el olijfolie
  • 200 gr water
  • 10 gr verse gist
  • 1 kleine rode ui
  • 1 takje rozemarijn
  • zeezout
  • extra olijfolie
Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Italiaans
Broodjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° C. Snijd de ui in schijfjes en meng met een beetje olijfolie. Versnipper een takje rozemarijn.

  2. Meng de bloem met het zout en de suiker, voeg de olijfolie toe. Breek de gist in lauwwarm water.

  3. Voeg het gistmengsel bij het bloemmengsel en roer tot een deeg. Kneed het deeg ongeveer 10 min tot het soepel is. Leg het deeg in een ingeöliede kom en dek af met folie. Laat ongeveer 45 min rijzen op een warme plaats.

  4. Duw het deeg na de rijstijd in en vorm een platte schijf van ongeveer 25 cm. Druk het deeg aan en dek af met een vochtige doek of folie en laat opnieuw 30 min rijzen.

  5. Druk gaten in het deeg met je vingers. Dek het deeg af met geoliede vershoudsfolie. Laat opnieuw 20 min rijzen.

  6. Verdeel de ui en de rozemarijn over het deeg en strijk in met olijfolie. Strooi er een beetje grof zeezout over. Bespuit eventueel met wat water. Bak 25 – 30 min op 200° C. Laat het brood afkoelen op een rooster.

4

Average: 4 (1 stem)