Moambe

Ingrediƫnten

  • 2 tomaten (in 8 gesneden)
  • 1 blik moambesaus
  • 1 teen versnipperde look
  • 2 kleine rode pepperoni
  • zout
  • peper
  • 1 gehakte ajuin
  • 1 volledige kip
  • 2 dl water
  • 1 el boter
  • 4 lente-uitjes

Moambe is een typisch Congolees gerecht. Laat je zeker niet afschrikken door de moeilijke naam! Het is overheerlijk en helemaal niet moeilijk!

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij de kip in 8 stukken en kruid met peper en zout. Smelt de boter in een brede en hoge braadpan en stoof de ajuin. Doe de stukken kip erbij en laat bruinen aan alle kanten.

  2. Doe de tomaten, de pepperoni en de look in de pan en giet de moambesaus erbij. Giet het water erbij en roer goed door zodat de puree zich mengt met het water.

  3. Laat dit een uur tot anderhalf uur pruttelen op een laag vuurtje en giet er af en toe een beetje extra water bij als het te dik wordt.

  4. Serveer met rijst en lente-ui.

0

Nog geen stemmen

Moambe

1. Gebruik niet te veel vet
2. Laat de boter niet te bruin worden
3. Voeg niet te veel water toe

SOS Piet 4

Auteur
Piet Huysentruyt
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Verne
ISBN
9789020990812