Moambe
Ingrediënten
-
2 tomaten (in 8 gesneden)
-
1 blik moambesaus
-
1 teen versnipperde look
-
2 kleine rode pepperoni
-
zout
-
peper
-
1 gehakte ajuin
-
1 volledige kip
-
2 dl water
-
1 el boter
-
4 lente-uitjes
Bereiding
Snij de kip in 8 stukken en kruid met peper en zout. Smelt de boter in een brede en hoge braadpan en stoof de ajuin. Doe de stukken kip erbij en laat bruinen aan alle kanten.
Doe de tomaten, de pepperoni en de look in de pan en giet de moambesaus erbij. Giet het water erbij en roer goed door zodat de puree zich mengt met het water.
Laat dit een uur tot anderhalf uur pruttelen op een laag vuurtje en giet er af en toe een beetje extra water bij als het te dik wordt.
Serveer met rijst en lente-ui.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be