Kalkoen in portosaus

Ingrediënten

  • suiker
  • 1 klontje boter
  • 4 kalkoenlapjes
  • 2 el balsamico-azijn
  • 2 dl porto
  • 2 dl water
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Start met het bakken van het vlees. Neem de braadpan en verhit een klontje boter. Kruid de kalkoenlapjes met peper en zout. Bak de lapjes aan beide kanten mooi bruin gedurende 4 minuten. Zorg ervoor dat je geen aangebrande boter krijgt!

  2. Neem het vlees uit de pan en leg op een bord. Bedek met aluminiumfolie of steek in een oven (120-150° C) om warm te houden. Maak een bruine fond met het aanbaksel van het vlees. Hiervoor blus je de pan met water en roer je het aanbaksel los met de garde.

  3. Voeg porto, een scheutje room en balsamicoazijn toe. Kruiden met peper en zout. Werk de saus op met klontjes boter.

0
Nog geen stemmen

SOS Piet 2

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Verne 
ISBN 
9789020977714