Paté
Ingrediënten
-
500 gr varkenslever
-
500 gr varkensvlees
-
500 gr keelsteke (vet van nek varken)
-
2 eieren
-
250 ml bouillon
-
kruiden (naar smaak: tijm, laurier, salie, laurier, peper, zout, jeneverbessen, peperbollen)
Bereiding
Laat al het vlees, de lever en het vet malen door de slager. Doe het in een mengkom en voeg peper, zout en andere kruiden toe, zoals rozemarijn, tijm en laurier.
Voeg de bouillon toe. De bouillon wordt door het vlees gefilterd en de bouillon krijgt de smaak van het vlees en het vlees van de bouillon. Voeg een beetje balsamico-azijn toe en meng alles tot een smeuïge massa. Voeg 2 eieren toe. Proef het mengsel en breng desnoods nog meer op smaak.
Giet alles in een terrine. Leg bovenaan nog een teentje look, wat peperbolletjes, jeneverbessen, laurier, rozemarijn en tijm.
Bak de paté au bain marie in de oven gedurende 45 minuten à 1 uur op 160 graden.
Laat de paté een nacht afkoelen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be