Stokbrood

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Broodjes

Bereiding

  1. Doe het water en de gist in een kom en roer door met een garde. Voeg de bloem en het zout toe en meng alles samen met de handen.

  2. Haal het deeg uit de kom en kneed stevig verder op het aanrecht gedurende 10 minuten, tot het niet meer kleeft. Laat het deeg 40 minuten rijzen tot het volume verdubbeld is.

  3. Duw voorzichtig de lucht uit het deeg. Snij stukken van ongeveer 150 g van het deeg en draai er bolletjes van. Laat deze een kwartier op het aanrecht rusten.

  4. Duw nogmaals de lucht eruit en maak er een platte schijf van. Plooi deze vorm toe en rol hem even rond. Laat dit 10 minuten rijzen.

  5. Duw nogmaals de lucht eruit maak het deeg weer plat. Plooi hem nogmaals dicht en rol hem lang uit, tot je een lange vorm hebt. Leg deze vormen op een bakpapier op een bakplaat met de sluiting naar beneden. Laat dit 10 minuten rusten.

  6. Snij met een scherp mes fijne inkepingen in het deeg. Laat dit nogmaals 10 minuten rijzen.

  7. Strooi wat bloem op de bovenkant. Vul een bakplaat met water en zet deze onderaan in de oven. Zet de bakplaat met het deeg in het midden van de oven gedurende 20 minuten op 230°C.

4.5
Average: 4.5 (2 votes)

Frans brood

1. Los de gist op in koud water
2. Kneed het deeg lang genoeg
3. Laat het deeg voldoende rijzen
4. Zorg voor stoom in de oven