Potjesvlees

Ingrediënten

  • 1 volledige kip
  • peper en zout
  • ½ ajuin
  • 1 wortel
  • 2 selders
  • ½ prei
  • 34 gr gelatine
  • 5 schijfjes citroen
  • 2 th lepel azijn

bouillon

  • water
  • tijm en laurier
  • 2 wortelen
  • 1 ajuin
  • 4 selders
  • 1 prei
Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij de groenten voor de bouillon grof. Doe ze samen met water in een grote kookpot. Leg de kip erin en laat 1,5 à 2u koken op een zacht vuurtje. Schep regelmatig het schuim eraf. Haal de kip eruit en laat afkoelen. Schep 0,5 liter van de bouillon door een zeef in een aparte pot.

  2. Laat de gelatine weken in koud water.

  3. Kruid de bouillon met peper en zout. Snij de prei, selder en wortelen in kleine blokjes en voeg toe aan de bouillon. Snij een halve ajuin en een in fijne schijven en voeg toe. Voeg de schijven citroen toe, de azijn en laat even koken.

  4. Haal al het vlees van de kip en snij in kleine stukjes.

  5. Wring de gelatine uit en doe bij de bouillon. Voeg de stukjes kip toe, roer door en schep in een schotel. Zorg dat de schijven citroen bovenaan liggen. Laat 1 nacht in de koelkast opstijven.

5

Average: 5 (1 stem)

Potjesvlees

1. Kook de kip direct in een groentebouillon
2. Snij de kip in kleinere stukjes
3. Gebruik minder azijn en citroen (zuren)