Pudding met speculaas

Ingrediënten

  • speculaas
  • 6 dl melk
  • 1½ dl room
  • 100 gr suiker
  • 50 gr maïszetmeel
  • bruine suiker
  • speculaasjes

Een dessert vol herinneringen, nostalgie én smaak: vanillepudding op grootmoeders wijze met speculaas!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Kook de melk met het vanillestokje. Klop de eierdooiers met de suiker en voeg er op het laatste de maïzena aan toe. Giet de melk op het mengsel en roer. Zet het geheel op het vuur, voeg de room toe en warm het op tot op het kookpunt.

  2. Vul de potjes met speculaas en giet de pudding erover. Meng wat verkruimelde speculaas met bruine suiker en strooi dit over de pudding om te vermijden dat er een vel op komt.

5
Average: 5 (1 vote)