Ricotta-kiwitaart

Ingrediƫnten

  • suikersiroop (half om half suiker met water opkoken tot een siroop)
  • 30 gr citroensap
  • 500 gr ricotta
  • 14 gelatineblaadjes
  • 160 gr suiker
  • 500 gr room
  • een cake als bodem
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Snijd de kiwi in blokjes, gaar ze in suikersiroop en laat afkoelen.

  2. Start de bereiding van de warme massa. Warm een beetje room op en meng daarin de geweekte gelatine. Voeg er het citroensap aan toe. Klop de eigelen samen met 80 g suiker op een licht vuurtje op. Giet het gelatinemengsel bij de eigelen en laat afkoelen tot lichaamstemperatuur.

  3. Ga verder met de koude massa. Duw de ricotta door een zeef en giet er een beetje room bij en roer glad. Klop de rest van de room samen met de andere 80 g suiker op. Voeg de gegaarde, afgekoelde kiwi bij het ricottamengsel en meng daarbij het eiermengsel. Voeg de opgeklopte room als laatste toe.

  4. Neem een springvorm en leg de bodem vol met een laagje cake.

  5. Stort de massa in de vorm en laat minimum 3 uur in de koelkast opstijven.

0

Nog geen stemmen