Tagliatelle met zalm en spinazie

Ingrediënten

  • 500 gr tagliatelle
  • 4 moten zalm op vel (ontschubd)
  • 500 gr spinazie
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • peper en zout
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1½ dl witte wijn
  • 2 dl room
  • 1 th lepel citroensap
  • 1 th lepel Maggi PH visbouillon
  • olijfolie
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kook water met zout en olijfolie. Was de spinazie en laat uitlekken.

  2. Versnipper de look en sjalot. Smelt boter in een grote kom en stoof de sjalot en look aan. Voeg de spinazie toe en kruid met peper en zout.

  3. Giet de witte wijn, room en witte wijnazijn bij de spinazie. Doe het citroensap erbij en laat even opkoken. Kook de tagliatelle.

  4. Mix de spinazie tot een saus. Warm een beetje olijfolie op in een antikleefpan. Kruid de zalmmoten met peper en zout.

  5. Bak de zalm aan op de velkant gedurende 2 à 3 minuten. Draai de zalm om en bak nog een 30-tal seconden. Giet de tagliatelle af en roer hem onder de spinaziesaus. Schep op een bord en leg de moot zalm er bovenop.

5

Average: 5 (2 stemmen)

Tagliatelle met zalm en spinazie

1. Voeg look en sjalot bij de spinazie
2. Mix de spinazie met vloeistof
3. Bak de zalm in olijfolie langs één kant