Gegrilde zalm met knolselder, aardpeer en een coulis van spinazie

Ingrediënten

Sofie gaat aan de slag met de typische wintergroenten knolselder en (vergeten groente) aardpeer. Dit gerechtje is helemaal niet moeilijk, maar lekker én gezond.

Tip: 200 gram zalm per persoon.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Caloriearm
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Schil de knolselder. Snij in stukken. Stoom ze gaar onder gesloten deksel.  Schrob  ondertussen de aardpeer zeer grondig. Snij ze in stukjes en doe dit in een ovenschotel.  

  3. Schil en snij een sjalot in stukken. Doe dit samen met wat tijm, komijn, een eetlepel olijfolie. Zet ze juist onder in kippenbouillon. Plaats dit in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 25 à 30 minuten. 

  4. Blancheer de spinazie kort in kokend water. Verfris ze dan dadelijk in ijskoud water. Laat uitlekken!

  5. Doe olijfolie in de pan. Bak de gestoomde knolselder aan in de pan. Kruid met peper en zout.

  6. Hak de spinazie iets fijner. Doe die in een blender met 200ml kippenbouillon en een eetlepel olijfolie. Blend het fijn en voeg eventueel nog wat kippenbouillon toe.

  7. Doe wat olijfolie in een diep bord. Dep de zalm in de olijfolie en bak in een hete pan. Draai ze voorzichtig om en bak ook langs de andere kant.

  8. Doe wat olijfolie in een diep bord. Dep de zalm in de olijfolie en bak in een hete pan. Draai ze voorzichtig om en bak ook langs de andere kant.

0
Nog geen stemmen