Terrine van ganzenlever
Ingrediënten
-
suiker
-
Vanillemolentje
-
zout
-
peper
-
2 ganzenlevers (500gr / stuk)
Bereiding
Open de ganzenlever met een gewoon smeermes en ga op zoek naar de nerf. Duw de lever opzij tot heel de nerf bloot ligt. Haal de nerf voorzichtig eruit. Kruid goed langs beide kanten met peper en zout, zout goed want dit trekt in de lever. Strooi nog een beetje gewone witte suiker erover en nog een beetje van het Piet Huysentruyt Vanillemolentje.
Vul de vorm, let er goed op dat de vorm niet te groot is, het is belangrijk dat hij goed gevuld is. Zet in de koelkast gedurende 3 uur om op te stijven.
Doe in een ovenschaal water en zet deze op het vuur, kook het water. De terrine staat ondergedompeld in de ovenschaal. Per kg moet hij 45 minuten koken.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be