Gevulde bresaolaroulade met dadelcompote, paling en ganzenlever
Ingrediënten
-
geraspte truffel
-
1 el truffelolie
-
krulsla
-
1 el balsamicocrème
-
1 plak ganzenlever
-
1 limoen
-
1 fijngesneden sjalotje
-
3 geperste sinaasappelen
-
2 palingfilets
-
12 sneetjes bresaola
-
25 gr suiker
-
peper en zout
Bereiding
Dadelcompote: Stoof de stukjes sjalot aan en voeg de stukjes dadels toe. Laat alles sudderen. Voeg de jus van versgeperste sinaasappelen toe en laat het geheel even opkoken. Doe de suiker erbij en laat de compote pruttelen. Werk af met een vleugje peper en zout.
Bresaolaroulade: Rol een voldoende groot stuk huishoudfolie uit. Snij de bresaola in flinterdunne plakjes en gebruik die als basis. Snij de ganzenlever in plakjes en schik ze erop. Maak de palingfilets schoon, snij ze in lange mootjes en leg ze erop. Overgiet dat alles met de compote. Rol de roulade op en stop hem een 20-tal minuutjes in het vriesvak.
Knapperig slaatje: Ideale afwerking voor een barbecue of tuinfeestje: een zomers slaatje van krulsla. Overgiet de krusla met olijfolie en truffelolie voor een rijke smaak.< Besprenkel met wat limoensap en werk af met een beetje peper.
Dresseertips: Haal de roulade uit de diepvriezer. Snij in gelijke stukken en dresseer op het bord. Voor een krachtige smaak kan je wat balsamicocrème als basis gebruiken op het bord. Gebruik het knapperige slaatje als bedje voor je gerecht. Snij de truffel in flinterdunne plakjes en schik ze mee op het bord voor een luxueuze afwerking.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be