Torentje van kletskoppen met rode vruchten

Ingrediënten

  • 12 kletskoppen (recept, zie link hieronder)
  • 100 gr verse aardbeien
  • 100 gr frambozen
  • verse muntblaadjes
  • 100 gr aardbeien- of frambozencoulis

crème

  • 50 gr puddingpoeder
  • ½ l melk
  • 25 gr suiker
  • ½ dl Pêché Mignon
  • 250 ml volle room + 15 gr suiker
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Giet de melk en de suiker in een kookpot en breng aan de kook. Giet het puddingpoeder erbij en roer tot het indikt. Giet in een ovenschotel en zet in de koelkast om af te koelen.

  2. Doe de volle room + suiker in een kom en roer goed door met een garde. Haal de afgekoelde pudding uit de koelkast en spatel de room er stevig onder. Voeg de pêché mignon toe en roer tot een gladde massa.

  3. Doe de crème in een spuitzak en spuit een toefje op een bord. Druk er enkele rode vruchten in en spuit er nog extra crème op. Leg hierop een kletskop. Spuit terug crème en druk er rode vruchten in. Leg hierop een kletskop. Herhaal dit tot je een mooi torentje hebt. Versier met aardbeiencoulis en een takje verse munt.

0
Nog geen stemmen

Torentje van kletskoppen met rode vruchten

1. Gebruik veel minder room
2. De room niet apart opkloppen
3. Geen mixer gebruiken