Parfait met saffraancrème, basilicumkoekje en rode vruchten

Ingrediënten

voor de basilicumkoekjes

voor de saffraancrème

voor de parfait

Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Voor de basilicumkoekjes: Mix de basilicumblaadjes fijn met de suiker, voeg de boter toe en mix tot een romige massa. Doe er de bloem en het maiszetmeel bij en meng kort tot een deeg. Vorm er een afgeplatte bal van, wikkel in plasticfolie en zet 1 uur koel weg. Rol uit tot ½ cm dik en steek er koekjes uit. Bak 18 minuten op 160°C.

  2. voor de saffraancrème: Rooster de saffraandraadjes, zwarte peperkorrels en anijszaadjes in een droge pan. Laat afkoelen en stamp fijn in een vijzel. Meng met de suiker en Griekse yoghurt, spatel er de mascarpone door en zet koel weg.

  3. Bedek de basilicumkoekjes met saffraancrème en verdeel de rode vruchten. Herhaal en werk af met de parfait.

  4. Voor de parfait: Klop het eiwit op met de helft van de suiker en klop de room op met de andere helft van de suiker. Pers de citroenen. Spatel eerst de room bij het citroensap en spatel dit mengsel dan onder het eiwit. Stort het mengsel in vormpjes en plaats in de diepvries gedurende minstens 2 uur. Was de aardbeien en snij ze naargelang de grootte in 4 of 6 stukken. Bak ze aan in een beetje boter, 1 el suiker en een scheutje Ricard. Schik de parfait in een bord, ontvorm en stort de aardbeien erover.

5
Average: 5 (1 vote)

Dit is een gerecht van Sarah Lebrun