Varkenshaasje met kruidensaus

Ingrediƫnten

  • 2 dl volle room
  • peper
  • 2 tomaten
  • verse boter
  • 1 el rundsbouillon
  • 2 varkenshaasje
  • 1 dl witte wijn
  • gehakte peterselie
  • gehakte basilicum
  • 1 dl water
  • zout
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij het varkenshaasje in stukken van ongeveer 3 cm en kruid met peper en zout. Smelt boter in een kleefpan. Wacht tot de boter heet is en schroei dan het vlees dicht. Zet het vuur lager en laat het vlees 3 min aanbakken langs beide kanten. Haal het vlees uit de pan en bedek met zilverpapier.

  2. Blus de pan met de witte wijn en maak het aanbaksel los. Los de bouillon op in het water en giet mee in de pan. Laat dit tot de helft inkoken. Giet de room erbij en laat nogmaals tot de helft inkoken.

  3. Pel en ontpit de tomaten en snij ze in kleine blokjes. Haal de pan van het vuur en doe de tomatenblokjes erbij.

  4. Serveer het vlees met de saus en versier met peterselie en basilicum.

5

Average: 5 (1 stem)

SOS Piet 5

Auteur
Piet Huysentruyt
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Verne
ISBN
9789020998566