Wafel met zeste van limoen

Ingrediënten

  • 105 gr boter
  • 3 eierdooiers
  • 55 gr suiker
  • zeste van 1 limoen
  • snuifje zout
  • 160 gr bloem
  • 6 gr bakpoeder
  • 41 gr maïszetmeel
  • 190 gr melk
  • 3 opgeklopte eiwitten
  • zeste van 1 citroen
  • 75 gr suiker
  • 100 gr eieren
  • 55 gr bloemsuiker
  • 100 gr citroensap
  • 150 gr rozijntjes
  • ½ dl water
  • ½ dl rum
  • ¼ dl siroop
  • Atsinacress
  • rondelletjes van appel
  • roomijs gemengd met wat gemarineerde rozijntjes
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Wafelbeslag: Alle ingrediënten (boter, 3 eidooiers, 55 gr suiker, limoenzeste, zout, 160 gr bloem , baking powder, maïszetmeel en de melk) 1 voor 1 mengen in de kitchenaid. Op het laatste de opgeklopte eiwitten (3) toevoegen.

  2. Citroencrème: Citroensap in een pot, eieren (100 gr) en suiker (75 gr suiker + 55 gr bloemsuiker) toevoegen en loskloppen. Lichtjes garen op een zacht vuurtje totdat het begint te dikken. Blijven kloppen Op het laatste de boter (150 gr) eronder roeren. Zestes van citroenen toevoegen.

  3. Marinade van rozijntjes: De rozijntjes laten marineren in water, siroop en rum.

  4. Dresseren: Dunne schijfjes appel snijden en oprollen. Waffels bakken in wafelijzer (5min.) Opvullen met citroencrème, appelrolletjes en gemarineerde rozijntjes Afwerken met bloemsuiker Garneren met een atsina en een bolletje vanilleijs.

0
Nog geen stemmen