Kabeljauwrug met spinazie
Ingrediënten
-
6 aardappelen
-
4 stukken kabeljauwrug (120 gr per stuk)
-
2 greepjes spinazie
-
bloem
-
2 el spekblokjes
-
1 teentje gehakte look
-
½ citroen
-
boter
-
25 cl room
-
1 ei
Bereiding
Kook de aardappelen gaar, voeg er op het laatst de spinazie bij en laat nog 3 minuten garen. Giet af en pureer, voeg er de look en spek bij, alsook de room, boter en een ei.
Smelt boter in een antikleefpan, zet het vuur zacht. Wentel de kabeljauw in wat bloem, kruid met peper en zout en bak hem gaar in schuimende boter. Bak de vis 2 minuten op de graatkant, op een gemiddeld vuur, zorg ervoor dat je het vuur niet te hard zet. Kijk naar de vis, zodat je kan zien dat de warmte in de vis komt. Draai de vis om en laat hem verder bakken op de velkant, ongeveer 2 minuten.
Blus met het citroensap. Serveer de kabeljauw met de spinaziepuree en de jus.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be