Gepaneerd kalfslapje alla Milanese

Ingrediënten

  • 2 bollen mozzarella
  • 8 kalfslapjes
  • 2 eieren
  • paneermeel
  • boter
  • peper en zout
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 citroen
  • rucola (raketsla)
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kruid de kalfslapjes met peper en zout. Dompel ze vervolgens in het losgeklopte ei, paneer ze in voldoende in paneermeel en druk ze goed aan. Bak de gepaneerde kalfslapjes krokant in een beetje boter en houd ze warm.

  2. Snijd de groenten in schijfjes van ongeveer 1 cm dik en rooster ze op de grill. Kruid ze met peper en zout.

  3. Maak een torentje van het kalfslapje, de gegrilde groenten en de mozzarella en leg er ten slotte opnieuw een kalfslapje bovenop. Besprenkel het geheel met citroensap. Werk het gerecht af met rucola.

0
Nog geen stemmen

Cavallina, Bianco 2011 (Sicilia, Italië)

Viniamo €5,93

Wijn met de drie ‘F’s’: fruit, fun en fraîcheur. Geurt en smaakt uitbundig naar peer, witte perzik, mango en pompelmoes. Pittig en toch vet.