Kip à la milanese

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Minder dan 15 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in plakjes. Hoe fijner je ze snijdt, hoe sneller ze gaar zijn. Als je ze te dik snijdt, riskeer je dat het paneermeel gaat verbranden tijdens het bakken. Je moet snel kunnen bakken, aan beide kanten, dus mogen de filets niet te dik zijn. Kruid met peper en zout.

  2. Hak de peterselie heel fijn. Als je die niet fijn genoeg hakt, zal hij niet aan je filet blijven plakken. Hoe kleiner je hakt, hoe fijner ook de smaak in de mond. Kies voor krulpeterselie, want platte peterselie gaat niet zo goed kleven aan de kip.

  3. Rol de kipfilet in de peterselie. De peterselie blijft plakken omdat de kipfilet vochtig is. Je mag de peterselie niet onder het paneermeel mengen want dan zal hij verbranden.

  4. Rol de kip eerst in de bloem. En vervolgens in wat eigeel verdund met water. Ik paneer niet in eiwit want dan krijg je lange slierten en dat werkt niet handig. Paneer tot slot in het paneermeel. Ik meng wat Parmezaan poeder door het paneermeel, dat zorgt voor extra smaak en voor de Italiaanse toets. Werk met poeder Parmezaan want dat kan je makkelijker mengen met het paneermeel.

  5. Smelt voldoende Fama in een antiaanbakpan want door het paneren is de kipfilet gevoelig. Gebruik genoeg margarine zo ben je er zeker van dat de kipfilet niet aan je pan blijft plakken. Zodra de Fama begint te zingen, mag je de kipfilet erin leggen. De margarine mag niet te bruin zijn, want dan eindig je zwart. Bak de filet zodra de margarine hazelnootbruin is. Bak de kip 2 à 3 minuten aan elke kant.

5
Average: 5 (1 vote)