Zeetong in papillot

Ingrediënten

Dit kan iedereen
4 personen
Minder dan 15 minuten
Belgisch
Caloriearm
Lactosevrij
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd de wortel, prei, ui en aardappel in fijne schijfjes. Je kan eigenlijk alle groenten gebruiken die je nog in de koelkast hebt liggen.

  2. Smelt wat Fama in de antiaanbakpan. Groenten zijn gevoelig en daarom neem ik zo een pan zodat ze zeker niet aanbakken. Zodra de margarine begint te zingen, mag je de groenten toevoegen. Kruid ze zodra ze beginnen te zweten. Ik bak de groenten op voorhand, zo ben ik 100% zeker dat de groenten gaar zijn. Zeetong is snel klaar en anders riskeer je dat de groenten nog rauw zijn in de papillot.

  3. Zeetongfilet is lang, dus plooi ik die in twee. Kruid de vis met peper en zout.

  4. Plooi eerst de randjes van de folie 1 cm om. Leg vervolgens de groenten op de aluminiumfolie. Zo ben je zeker dat de jus niet weg kan. Leg er dan de zeetongfilet op, voeg de olijfolie toe en plooi de papillot dicht. Zorg ervoor dat de zijkanten zeker 3 keer dicht geplooid zijn. Als er een gat in de papillot is, loopt de jus weg en verlies je alle smaak.

  5. Als de papillot goed afgesloten is, kan het vocht niet weg. Door het vocht in de papillot creëer je stoom. De vis en de groenten garen in de stoom. Alle smaken gaan in elkaar over. Je papillot is klaar als ze helemaal gezwollen is. Je kan een papillot op voorhand maken, zelfs de dag ervoor. Leg de papillot op een bord en serveer de inhoud in de folie. Doe open aan tafel, het aroma komt je tegemoet! leg de basilicum er pas later bij zodat die zijn kleur goed behoudt.

0
Nog geen stemmen