Macarons

Sofie Dumont - De MeesterBakker

Verwarm de oven voor op 165 °C. Meng het amandelpoeder en de poedersuiker en haal het mengsel enkele keren door ...
Ingrediënten: amandelpoeder, poedersuiker, vers eiwit van 3 eieren, eiwitten van 1 dag oud (dit zorgt voor extra glans en stevigheid van het beslag), suiker
Gevorderde Meer dan 90 minuten Frans Dessert 4 personen

Brownie met hazelnoot, passievrucht en crème anglaise

Voor de brownie: Klop de eieren en de suiker luchtig tot een ruban.  ...
Ingrediënten: eieren, suiker, chocolade (55%), boter, bloem
Gevorderde Meer dan 90 minuten Belgisch 4 personen

Stoeftaart met roomijs en meringue, marsepein en roosjes

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Voor de meringue: Klop 100 gram eiwit op met 100 gram suiker en 80 gram bloemsuiker. Spuit toefjes op wat bakpapier. ...
Ingrediënten: marsepein, rode kleurstof, groene kleurstof, suikerbonen, Straciatella Roomijs (Sofie Dumont)
Gevorderde Meer dan 90 minuten Belgisch Dessert 4 personen

Macarons gevuld met verse geitenkaas uit Ozo en een kern van framboos, afgewerkt met framboos en limoen

Lisa Calcus

Vermeng de geitenkaas met 1 eetlepel suiker, een snuifje Jamaicaanse peper, de room en de gehakte koriander. ...
Ingrediënten: roze macaronschelpen, verse geitenkaas, Jamaïcaanse peper, room, verse koriander
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Dessert 4 personen

Chocolade moelleux met speculaassabayon en vanille-ijs van Sergio Herman

Sergio Herman - La Mamma

Voor de moelleux: smelt de boter en de chocolade au bain marie. Klop de dooiers, eitjes en de suiker op tot een ...
Ingrediënten: donkere chocolade, boter, eidooiers, eieren, suiker
Gevorderde Meer dan 90 minuten Belgisch 4 personen

Peer, espuma van Griekse yoghurt, roquefort en sabayon van Hoegaarden

Gemarineerde peer: Giet een half flesje Hoegaarden in een pannetje, voeg citroen en limoensap, rasp van citroen, ...
Ingrediënten: stevige peren, Griekse yoghurt, Hoegaarden, schilfers van Roquefortkaas, rasp van citroen, limoen en bloedappelsien
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Dessert 1 personen

Tompoes met saffraancrème en pruimen

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Verwarm de oven voor op 200°C. ...
Ingrediënten: rond vel bladerdeeg, pruimen, saffraandraadjes (of een snuifje saffraanpoeder), sesamzaadjes, witte bessen
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Frans Dessert 4 personen

Chocolademillefeuille met braambessen en cassis

Eric Lanlard - Baking Mad - Gek op bakken

Verwarm de oven voor op 220°C. Rol het bladerdeeg uit tot een grote rechthoek en zeef er het cacaopoeder over. ...
Ingrediënten: pure chocolade, kookroom, crème de cassis, slagroom, vanillesuiker
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Frans Dessert 4 personen

Taartje met appel en franchipanne

Joyce Van Rijkel - De Beste Hobbykok van Vlaanderen

Vetdeeg: 75 gr boter mengen met 75 gr margarine, daarbij 100 gr suiker toevoegen. nadat de suiker is opgenomen, ...
Ingrediënten: praliné, granny smith appel, boter, margarine, suiker
Gevorderde Meer dan 90 minuten Belgisch Dessert 4 personen

Speculaasbuche, caramel en sinaasappel

Claudia Allemeersch

Speculaas grof breken. Room opkloppen, niet al te vast. ...
Ingrediënten: speculaas, volle room, griessuiker, eieren, dooiers
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Belgisch Dessert 4 personen