Tompoes met saffraancrème en pruimen
Ingrediënten
-
1 rond vel bladerdeeg
-
400 gr pruimen
-
enkele saffraandraadjes (of een snuifje saffraanpoeder)
-
1 el sesamzaadjes
-
1 bakje witte bessen
-
750 ml melk + een scheutje extra
-
6 eieren
-
180 gr suiker
-
45 gr maïzena
-
1 vanillestok
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snij de pruimen in twee, ontpit ze en leg ze in een ovenschaal met de schil naar onder. Overstrooi met vanillesuiker en zet 20 minuten in een oven van 200°C.
Breng de melk aan de kook, maar hou nog een kleine hoeveelheid apart. Weeg 180 gr suiker en 45 gr maïzena af. Snij een vanillestok open en schraap de zaadjes eruit. Meng de suiker, maïzena, vanille en het restje melk onder mekaar. Breek daar 6 eieren in, meng goed, en meng dan onder de kokende melk. Roer goed. Meng hieronder het saffraanpoeder. Als de crème goed ingedikt is, stort je ze uit in een brede ovenschaal. Overdek met plastiekfolie en laat afkoelen.
Snij het bladerdeegvel in 8 stukken. Scheid een ei, en meng de dooier met een scheutje melk. Smeer het bladerdeeg in met het eimengsel (doreren). Strooi er Sweet Mix Cappuccino en sesamzaadjes over. Leg het vel bladerdeeg op een bakplaat, en leg er dan een gewicht op (bijv. een gril), zodat het bladerdeeg niet teveel omhoog komt. Zet 15 minuten in een oven van 190°C.
Haal de pruimen uit de oven en laat afkoelen.
Schik een stukje bladerdeeg op een bord, lepel daarover de saffraancrème, enkele pruimen, witte besjes en dan een tweede stukje bladerdeeg. Oversaus met het jus van de pruimen en werk af met witte besjes.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be