Chocolademillefeuille met braambessen en cassis

Ingrediënten

chocoladecrèmevulling

Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Frans
Dessert

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Rol het bladerdeeg uit tot een grote rechthoek en zeef er het cacaopoeder over. Maak je bladerdeeg klaar: vouw één uiteinde van de rechthoek naar het midden en doe hetzelfde met het tegenoverliggende uiteinde, zodanig dat het over het midden van het tegenovergestelde uiteinde komt te liggen. Herhaal het proces, bestrooi nog eens met cacaopoeder en rol het bladerdeeg weer uit tot een dunne rechthoek.

  2. Leg het bladerdeeg op een beklede bakplaat en knip het eventueel bij, zodat het er netjes in past. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg, leeg er een vel vetvrij papier op en leg er een tweede bakplaat bovenop. Zet in de oven en bak 10-15 minuten of tot het deeg een kleurtje begint te krijgen. Verwijder de tweede bakplaat die erbovenop lag en zet nog eens 10-15 minuten in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.

  3. Maak tijdens de tweede baktijd de chocoladevulling. Doe de kookroom in een steelpan met zware bodem en breng tot aan het kookpunt. Giet de room over de pure chocolade, zodat de chocolade begint te smelten, en laat afkoelen. Roer zachtjes tot een glad mengsel. Doe de slagroom en de vanillesuiker in een vrijstaande mixer en klop tot er zich zachte piekjes vormen.

  4. Snij het afgekoelde bladerdeeg in kleine rechthoekjes. Giet het afgekoelde chocolademengsel over de slagroom en mix op volle snelheid tot alles goed vermengd is. Voeg de crème de cassis toe en mix nog eens.

  5. Bedek de bodem van je bladerdeegrechthoekjes met een dikke laag chocoladecrème. Gebruik daarvoor een spuitzak of een paletmes. Leg daarbovenop wat braambessen en doe nog wat extra chocoladecrème tussen de braambessen – net genoeg om de tweede rechthoek erbovenop te kunnen kleven. Bestrooi met poedersuiker en cacaopoeder om te garneren. Dien op met enkele extra braambessen die besprenkeld zijn met crème de cassis.

0
Nog geen stemmen