Stoeftaart met roomijs en meringue, marsepein en roosjes

Ingrediënten

  • 3 dozen Straciatella Roomijs (Sofie Dumont)
  • 3 dozen Bosvruchten Roomijs (Sofie Dumont)

voor de roosjes

  • 400 g marsepein
  • rode kleurstof
  • groene kleurstof

Ter decoratie

voor de coulis

voor de meringue

voor de koude meringue

voor de biscuit duchesse

Sofie maakt samen met Showbizz Bart een de luxe ijstaart in laagjes. De taart wordt volledig opgevuld met ijs. Een ideale verjaardagstaart!

Tip: voorzie genoeg plaats in de diepvries.

Tip: Zorg dat de ene bakvorm kleiner is dan de andere. Sofie gebruikt 18 en 25 centimeter.

Gevorderde
4 personen
Meer dan 90 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Voor de meringue: Klop 100 gram eiwit op met 100 gram suiker en 80 gram bloemsuiker. Spuit toefjes op wat bakpapier. Bak een uur op 90 graden in de oven. 

  2. Voor de koude meringue: Klop 100ml eiwit op met 100 gram suiker stijf. Doe in een spuitzak. 

  3. Voor de roosjes: Kneed de marsepein en rol tot een worst. Snij in schijfjes. Leg tussen plastiek folie. Duw langs een kant goed plat. Geef een kneepje in de bovenkant. Maak er zo drie. Het vierde blaadje is de binnenkant. Dit rol je op. 

  4. Zet de drie blaadjes trapsgewijs rond de binnenkant. Maak er zo een paar voor de versiering.

  5. Voor de groene blaadjes kneed je opnieuw de marsepein en rol je die tot een worst. Snij stukjes en vorm tot een bolletje. Duw plat en vorm tot een blaadje. 

  6. Voor de taart: verwarm de oven voor op 230 graden. 

  7. Klop de eieren met de suiker schuimig. Voeg de bloem en het amandelpoeder voorzichtig toe. 

  8. Verdeel over de twee bakvormen en vul ongeveer 2 centimeter hoog. Mix wat Sweet Mix Amaretto over de biscuit. 

  9. Bak 5 minuten in de voorverwarmde oven op 230 graden. 

  10. Mix verse aardbeien tot coulis. Je hebt 400 ml nodig en voeg wat frambozenlikeur en 2 eetlepels honing toe. 

  11. Haal de biscuit uit de oven en laat afkoelen in de bakring.

  12. Wrijf de biscuit in met de coulis. Vul de taart op met rode vruchtenijs en gezouten karamel (of smaken naar keuze).

  13. Vul ook de kleine bakvorm op. Stop in de diepvries.

  14. Haal de grootste vorm uit de diepvries. Verwijder de inox ring. Dit gaat eenvoudiger met een bunsenbrander.

  15. Plak de kleine meringues aan de zijkant. Spuit de koude merengue er tussen. Stop terug in de diepvries.

  16. Ontvorm en versier nu de kleine bakvorm met de koude merengue en de kleine meringuevormpjes. 

  17. Leg wat aardbeien op de grootste vorm. Plaats de kleine vorm er bovenop. Versier met roosjes, blaadjes en suikerbonen.

0
Nog geen stemmen

Sofie Dumont Roomijs

Sofie heeft haar eigen roomijs. Ontdek al haar smaken:

www.sofiedumont.be