Courgettemuffins
Ingrediënten
-
225 gr volkorenbloem
-
1½ th lepel bakpoeder
-
2 th lepel kaneel
-
1 th lepel zout
-
200 ml melk
-
2 eieren
-
4 el plantaardige olie
-
4 el heldere honing
-
150 gr geschilde en grof geraspte courgette
-
75 gr gemengde zaden (pompoen, sesam, zonnebloem)
-
25 gr havervlokken
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een muffinplaat voor 6 muffins met papieren vormpjes.
Zeef de bloem, het bakpoeder, de kaneel en het zout in een mengkom en doe de geraspte courgette samen met de olie, de melk de honing en de eieren in een afzonderlijke kom. Spatel de droge ingrediënten door de vloeibare ingrediënten en roer tot een mooie, gladde massa. Roer niet te veel, zorg gewoon dat alles goed vermengd is.
Schep het mengsel in de vormpjes en vul ze voor drie vierden. Bestrooi de bovenkant van elke muffin met zaden en havervlokken. Bak 25 minuten of tot een prikker er in het midden droog uitkomt.
Ik eet deze muffins graag als ze pas uit de oven komen en nog warm zijn, met een beetje honing en Griekse yoghurt.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be