Gebakken rijst met vijfkruidenpoeder en gewokte selder

Ingrediënten

  • 1 bleekselder
  • vijfkruidenpoeder
  • 100 gr rijst
  • 2 appelen (bijv. boskoop)
  • zeezout
  • 1 el fijngesneden dragon
  • 1 el fijngesneden kervel
  • 1 dl groentebouillon
Beginner
4 personen
Minder dan 15 minuten
Aziatisch
Vegetarisch
Voorgerecht

Bereiding

  1. Was de bleekselder goed en haal de stengels van elkaar. Trek de blaadjes eraf en hou deze bij om de wokschotel mee af te werken.

  2. Snij de selder in dunne balkjes…en blancheer in kokend gezouten water. Koel de selder na het koken onmiddellijk af in ijsgekoeld water. Haal uit het water en laat uitlekken.

  3. Kook de rijst zoals omschreven op de verpakking.

  4. Schil de appelen en snij ze in blokjes.

  5. Doe de arachideolie in de wok, voeg de rijst toe en roerbak krokant gedurende een drietal minuten, voeg de selder toe en bak gedurende 1 min. mee. Tenslotte kunnen de appelblokjes erbij.

  6. Werk het gerechtje af met dragon, kervel, bleekselderblaadjes en vijfkruidenpoeder.

0
Nog geen stemmen