Kwartel met gekruid zout en citroen op de barbecue
Ingrediënten
-
zeezout
-
2 th lepels gemalen komijn
-
zwarte peper
-
1 el sesamzaadjes
-
6 kwartels (150 - 200gr)
Bereiding
Snij met een scherp mes door het borstbeen van elke kwartel en plet met de palm van je hand. Snij de ruggengraat los aan beide kanten en verwijder die.
Doe de sesamzaadjes, komijn en 2 theelepels zeezout in een kleine braadpan en zet op een middelmatig vuur. Laat al roerend 1-2 minuten bakken tot de sesamzaadjes licht geroosterd zijn en beginnen te geuren.
Verwarm een barbecuerooster op de hoogste stand. Bestrijk elke kwartel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Laat de kwartels met het vel naar beneden 5 minuten aan elke kant op het rooster bakken tot ze knapperig en doorbakken zijn.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be