Chocolade-pistachemacaron

Ingrediënten

Macaron

Boterroom

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans
Dessert

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C, gasovenstand 6. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.

  2. Doe de amandelen, poedersuiker en cacao in de multimolen van de keukenmachine; maal tot een goed gemengd, fijn poeder.

  3. Doe een klein snufje zout bij de eiwitten en klop ze met een elektrische klopper op de hoogste stand stijf. Spatel er vervolgens het amandelmengsel onder met een metalen lepel.

  4. Schep in een spuitzak en spuit rondjes op het bakpapier. Bak 8-9 minuten met de ovendeur op een kiertje, zodat de stoom kan ontsnappen. Neem de koekjes van het papier en laat ze afkoelen op een rooster.

  5. Voor de boterroom: doe de suiker in een klein pannetje met 50 ml water en verwarm zachtjes tot de suiker is opgelost.

  6. Klop ondertussen de eierdooiers met een elektrische klopper licht en romig. Laat de suikerstroop koken tot een suikerthermometer 119 °C aangeeft of tot een beetje stroop een zacht balletje vormt wanneer je het in koud water laat vallen. Neem onmiddellijk van het vuur, giet over de eierdooiers en klop tot het mengsel dik is.

  7. Klop de boter romig in een aparte kom en klop er vervolgens de afgekoelde chocolade, het eimengsel en de pistachenoten onder.

  8. Smeer telkens een laagje boterroom tussen twee makarons. Bewaar ze tussen vellen bakpapier; plaats 24 uur in de koelkast tot ze stevig zijn.

0
Nog geen stemmen