10 recepten met 'De Vis van het Jaar': Zeetong!
Zeetong is een heerlijke vis. Op zijn best vind je ze vooral van juni tot en met december. De prijs varieert van dag tot dag en inderdaad, het is geen goedkope vis. Dit zorgt er wel voor dat het in waarde één van de belangrijkste vissen is. Het is ook één van de meest aangevoerde zeevissen. Allemaal goed en wel natuurlijk, maar hoe maak je het klaar? En vooral, wat maak je er mee klaar?
Er zijn natuurlijk de klassiekers.
en uiteraard Sole Meunière.
Gewoon even bakken in boter en serveren met een lekker botersausje. Soms moet dat niet meer zijn!
Andere mogelijkheden zijn:
Lekker eenvoudig: Spiesje van zeetong met peterseliesaus
Pittig Oosters: Tongrolletjes met kokos en kerrie
Op én Top Belgisch: Gebakken zeetong met stoemp van grijze garnalen
Vlees én vis: Zeetong in ham gerold op een bedje van asperges
Heerlijk Italiaans: Risotto met asperges, venkel én tong
Opgerold is lekker: Tongrolletjes met gekonfijte tomaten en girollen
Best wel speciaal: Zeetong met ananas en witloof
Wil je de vis echt vers, fileer het dan zelf. Hoe je dat doet? Dat ontdek je hier: tong fileren.
Laat het smaken!
En proficiat, meneer en mevrouw Zeetong!