10 recepten met 'De Vis van het Jaar': Zeetong!

10 recepten met 'De Vis van het Jaar': Zeetong!
woensdag, 18 juni, 2014 - 13:40

Zeetong is een heerlijke vis. Op zijn best vind je ze vooral van juni tot en met december. De prijs varieert van dag tot dag en inderdaad, het is geen goedkope vis. Dit zorgt er wel voor dat het in waarde één van de belangrijkste vissen is. Het is ook één van de meest aangevoerde zeevissen. Allemaal goed en wel natuurlijk, maar hoe maak je het klaar? En vooral, wat maak je er mee klaar?

 

Er zijn natuurlijk de klassiekers.

Zeetong Duglère

Normandische tongrolletjes

en uiteraard Sole Meunière.

Gewoon even bakken in boter en serveren met een lekker botersausje. Soms moet dat niet meer zijn!

Andere mogelijkheden zijn:

Lekker eenvoudig: Spiesje van zeetong met peterseliesaus

Pittig Oosters: Tongrolletjes met kokos en kerrie

Op én Top Belgisch: Gebakken zeetong met stoemp van grijze garnalen

Vlees én vis: Zeetong in ham gerold op een bedje van asperges

Heerlijk Italiaans: Risotto met asperges, venkel én tong

Opgerold is lekker: Tongrolletjes met gekonfijte tomaten en girollen

Best wel speciaal: Zeetong met ananas en witloof

 

Wil je de vis echt vers, fileer het dan zelf. Hoe je dat doet? Dat ontdek je hier: tong fileren

Laat het smaken!

 

En proficiat, meneer en mevrouw Zeetong!