40 dagen zonder vlees: de eerste tips

woensdag, 5 maart, 2014 - 10:29
vegetarisch

Alles over het idee achter Dagen Zonder Vlees vind je hier. De truc om de stap in het onbekende te zetten is even niet denken en gewoon doen. Geen schrik voor het onbekende, maar zin in een keukenavontuur! Pannen en potten in de aanslag? Laat je buikgevoel spreken en voedt de onbekende vegetariër in jezelf met één van onderstaande recepten.

Taste a likes

Worst, brochette, schnitzel, stoverij, paëlla…ook in de veggiewereld kan het! Doe alsof er niets aan de hand is en serveer een van deze lekkernijen.

Stoverij

Paëlla

Vegetarische brochette met frietjes

Gewoon zonder

Lijkt het je allemaal nodeloos ingewikkeld en tijdrovend? Dan begin je toch gewoon met een bordje zonder vlees. Een waardeloze aanpak op lange termijn, maar perfect om aan dat eerste vegetarische recept te beginnen. Je kiest een recept zonder vlees of laat het vlees gewoon weg. Waarom moeilijk als het ook gemakkelijk kan?

Pasta pesto

Groentestoofpotje met quinoa

Veggie chique

Ben je niet vies van wat werk in de keuken? Dan is ‘veggie chique’ misschien jouw ding. Dat vegetarisch eten ook chique kan zijn, bewees Sven Ornelis tijdens ‘Veggie in the mix’.

Open ravioli met boschampignons en aardpeer

Cannelloni van aubergines met ricotta zwarte tapenade en tomatensaus

Faux gras met speculoosgel en abrikozenconfijt

Ontdek vleesvervangers

Laat de vers vlees afdeling tijdens jouw dagen zonder vlees links liggen en shop er op los in de veggieafdeling. Laat die gemarineerde tofureepjes, tempehrolletjes, seitanreepjes en quorngehakt maar komen!

Taartje van tofu

Chili con quorn

Moussaka

Byebye charcuterie, hello spreads!

Onderweg en op het werk lekker vegetarisch eten vinden of krijgen, zit er niet altijd in. Daarom is het handiger, gezonder én goedkoper om zelf je brooddoos te vullen. En hoe kan dat smakelijker dan met – zelfgemaakt - vegetarisch beleg? De bekendste merken Abinda, Tartex en de Hobbit vind je in alle natuurwinkels. Liggen die niet op je winkelroute? Laat je dan inspireren door de spreads op hun website en ga zelf aan de slag. Ook op onze website vind je heerlijke smeerideeën!

Pestohummus

Guacamole

Préparé

 

Zin in meer?

Schuim de 373 veggierecepten af op VTMkoken.

 

Meer info over het idee?

Alles over 40 dagen zonder vlees.

 

Ontdek meer recepten via dagenzondervlees.be