Chili con Quorn
Ingrediënten
-
400 gr Quorn gehakt
-
1 kleine aubergine
-
1 kleine courgette
-
½ th lepel komijn
-
½ th lepel pili-pili
-
1 blik tomatenblokjes (400 gr)
-
1 th lepel tomatenpuree
-
1 blik rode bonen
-
½ dl witte wijn
-
2 dl water
-
10 gr groentebouillon
-
peper en zout
-
nachos
Bereiding
Fruit de fijngesneden ui en look aan in olijfolie.
Snij de courgette en aubergine in kleine blokjes, bestrooi met wat zout en laat een half uurtje uitlekken.
Voeg het Quorn gehakt toe en laat meebakken met de ui en look. Voeg vervolgens ook de aubergine en courgette, de bonen, de tomaten uit blik, de tomatenpuree, de pepers, de groentebouillon, de witte wijn en het water toe. Laat het geheel een 20-tal minuten zachtjes pruttelen op een matig vuur.
Voeg ondertussen de komijn en de pili-pili toe. Breng op smaak met wat peper en zout. Dien eventueel op met nacho’s en zure room.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be