Taartje van tofu
Ingrediënten
-
1 blok tofu
-
arachideolie
-
notenolie
-
korianderzaad
-
peper
-
amandelschilfers
-
2 eierdooiers
-
1 courgette
-
1 pastinaak
-
enkele champignons
kruidenvinaigrette
-
1 bakje kerstomaatjes
-
dragon
-
bieslook
-
olijfolie
-
azijn
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de tofu in 4 stukken, de champignons in de helft. Doe een scheutje arachideolie in een pan en laat de champignons mooi kleuren. Plet het korianderzaad en kruid er de champignons mee. Kruid met peper. Als de champignons gekleurd zijn, doe je ze in een kom.
Snij de courgette in schijfjes. Doe opnieuw een scheutje arachideolie in een pan en laat ook die wat kleuren. Doe ze dan in een andere kom. Klop de eieren op en kneed de amandelschilfers. Paneer de tofublokjes door ze eerst door het eigeel en daarna door de amandelschilfers te rollen. Leg ze in een pan en laat aankorsten.
Leg de gepaneerde tofublokjes op de bodem van een kommetje. Leg de schijfjes courgette er rondom en de champignons erop. Rasp de pastinaak en strooi de schilfers over het taartje. Breng op smaak met een scheutje notenolie en wat peper.
De taartjes gaan nu 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200°.
Voor de kruidenvinaigrette, snij de kerstomaten in de helft en doe ze in een kom. Hak de dragon en bieslook fijn. Doe een scheutje olijfolie en azijn in de kom.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be