Tips voor de Feestdagen: de lekkerste gerechten met wild voor je feestmenu
Het jachtseizoen is volop bezig, ruim gezien loopt het vanaf 15 oktober tot eind december maar verschilt per wildsoort. Wild is heerlijk in stoofpotten of in combinatie met de andere herfstdelicatesse: champignons. Serveer een verrassend menu op basis van wildgerechten tijdens de feestdagen en je scoort zeker. Klik op de foto of de naam en we brengen je dadelijk naar het recept!
De hapjes
1. Gegrilde brioche met wildpastei en gekarameliseerde vijg
Meer hapjes:
3. Hazenpaté
De voorgerechten
2. Soep van wild met bospaddestoelen en truffelschuim
3. Slaatje van fazant met witlof en mosterdvinaigrette
De hoofdgerechten: stoofpotten
Tip: serveer de stoofpotten in kleine cocottes als voorgerecht of hapje. Of zet de potten op tafel. Altijd gezellig!
1. Stoofpot van wild met wintergroenten
3. Stoofpot van ree met veenbessenconfituur
De hoofdgerechten: allerlei
1. Wilde eendenborst met appelsiensaus
4. Fazant met raapjes en saffraan
5. Jong everzwijn met vijgen en speculoos
6. Reefilet met bospaddenstoelen
7. Tournedos van hert met veenbessen en knolselder
Smakelijk en fijne feesten!