Tips voor de Feestdagen: de lekkerste gerechten met wild voor je feestmenu

Tips voor de Feesdagen: wild op het menu
dinsdag, 1 november, 2016 - 10:49

Het jachtseizoen is volop bezig, ruim gezien loopt het vanaf 15 oktober tot eind december maar verschilt per wildsoort. Wild is heerlijk in stoofpotten of in combinatie met de andere herfstdelicatesse: champignons. Serveer een verrassend menu op basis van wildgerechten tijdens de feestdagen en je scoort zeker. Klik op de foto of de naam en we brengen je dadelijk naar het recept!

 

De hapjes

1. Gegrilde brioche met wildpastei en gekarameliseerde vijg

 

Meer hapjes: 

2. Terrine van hert

3. Hazenpaté

 

De voorgerechten

1. Kastanjesoep met fazant

 

2. Soep van wild met bospaddestoelen en truffelschuim  

 

3. Slaatje van fazant met witlof en mosterdvinaigrette 

 

De hoofdgerechten: stoofpotten

Tip: serveer de stoofpotten in kleine cocottes als voorgerecht of hapje. Of zet de potten op tafel. Altijd gezellig!

 

1. Stoofpot van wild met wintergroenten

 

 

2. Stoofpot van everzwijn

 

3. Stoofpot van ree met veenbessenconfituur

 

 

4. Everzwijnragout 

 

De hoofdgerechten: allerlei

1. Wilde eendenborst met appelsiensaus

 

 

2. Hazenrug met kastanjes 

 

 

4. Fazant met raapjes en saffraan 

 

 

5. Jong everzwijn met vijgen en speculoos

 

6. Reefilet met bospaddenstoelen

 

7. Tournedos van hert met veenbessen en knolselder

 

 

Smakelijk en fijne feesten!