Terrine van hert
Ingrediënten
-
wildbouillon
-
peper
-
2 el whiskey
-
2 eieren
-
300 gr gemalen keelsteke
-
300 gr gemalen varkenslever
-
600 gr gemalen hertenvlees
-
vetbanden voor paté (bande de lard)
-
1 el PH Wildbouillon
Bereiding
Smelt de bouillon in warm water, kook even op en laat afkoelen. Doe al het gemalen vlees samen in een kom. Voeg de eieren, peper, zout en wiskey toe en meng alles door elkaar met de handen.
Voeg de afgekoelde bouillon toe en meng goed door. Bekleed de terrinevorm met de vetbanden. Giet het vlees erin en vouw de vetbanden dicht. Leg rozemarijn, laurier, salie en tijm er bovenop. Sluit de terrine met het deksel.
Giet warm water in een bain-marie schotel en zet de terrine erin. Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 140°C en bak gedurende 60 a 75 min. Prik met een naald in de paté om te kijken of hij warm is vanbinnen.
Laat de terrine afkoelen en opstijven in de koelkast gedurende 2 à 3 dagen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be