Wildstoverij van everzwijn
Ingrediënten
-
kleine uitjes
-
1 el PH Wildbouillon
-
balsamicoazijn
-
1 el bosbessenconfituur
-
3 el bloem
-
water
-
1 fles rode wijn
-
peper
-
250 g champignons
-
1 ui
-
200 gr spekblokjes
-
1 kg everzwijnvlees van de bout (ree)
Bereiding
Snijd het vlees in grote, gelijke stukken.
Marineer het vlees gedurende 12 uur in een halve liter rode wijn, de fijngesneden uien, de tijm, de laurier en de rozemarijn.
Smelt 2 eetlepels boter in een grote stoofpan.
Kruid het vlees met peper en zout en bak het gedurende 5 à 6 minuten aan elke kant. Doe de ui en de kruiden van de marinade mee in de pan en stoof ze even mee aan.
Strooi de bloem over het vlees heen en roer alles goed door mekaar.
Blus met het marinadevocht en de rest van de rode wijn en voeg er water aan toe tot het geheel volledig ondergedompeld is.
Voeg de bosbessenconfituur, de balsamicoazijn en de PH Wildbouillon eraan toe en roer goed.
Laat dit even opkoken en vervolgens 1 ½ tot 2 uur pruttelen.
Bak het spek aan in een pan met aanbaklaag, samen met de kleine uitjes en de champignons.
Voeg dit op het einde toe aan het stoofpotje.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be