Gebakken onglet met sjalotjes, lichte bearnaise en aardappeljulienne

Ingrediënten

  • 4 Meritus onglets van 150gr
  • 1 el olijfolie
  • 2 middelgrote uien
  • 1 th lepel tijmtakjes
  • 1 el wijnazijn
  • 4 grote bloemig kokende aardappelen
  • 2 eierdooiers
  • 1 el dragonazijn
  • 2 el water
  • 120 gr boter
  • 1 el dragonblaadjes
Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Vezelrijk
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd de uien en de aardappelen in flinterdunne plakjes. Snijd de aardappelen vervolgens ‘à la julienne’ (fijne reepjes) en bewaar deze even in koud water.

  2. Bak de uienringen op een zacht vuur met een klontje boter en breng op smaak met tijmtakjes, wijnazijn en peper en zout.

  3. Warm 70 g boter licht op in een hoog potje.

  4. Klop de eierdooiers met de azijn en het water op een laag vuur tot een stevig schuim (let op: het mag niet koken).

  5. Klop daarna ook de boter onder de dooiers en laat het boter-bezinksel in het potje. Werk af met dragonblaadjes en breng op smaak met zout en peper.

  6. Bak de onglets in boter en olie en kruid met zout en peper.

  7. Frituur de aardappeljulienne tot ze krokant is en laat uitlekken op keukenpapier.

  8. Serveer de onglets op warme borden, schik de uien erover, de julienne ernaast. Dien de bearnaisesaus op in een afzonderlijk kommetje. 


0
Nog geen stemmen

Salvaje del Moncayo, 2010 (Ribera del Queiles, Spanje)

Buengusto, €8

Een Spaanse ‘Rhône’, rijk aan griottes, frambozen, zoete drop, jeneverbes, en kruiden (laurier, witte peper). Finesse én fruit.

VLAM

Campagne met steun van de VLAM.