Veggie: Pasta met auberginesaus
Ingrediënten
-
handvol zwarte olijven
-
handvol zongedroogde tomaten op olie
-
1 sjalot
-
250 ml kippenbouillon
-
klein handje verse tijm
-
20 kerstomaatjes
-
rode wijnazijn
-
500 gr pasta naar keuze
Bereiding
Snij het topje van de aubergine, snij ze in twee en kerf de helften in. Giet er voldoende olijfolie over en wikkel in aluminiumfolie. Leg ze gedurende een klein uurtje in een voorverwarmde oven van 190°C.
Snij de courgette in brunoise (kleine dobbelsteentjes). Snij de zwarte olijven heel fijn samen met de gedroogde tomaatjes.
Haal de pulp van de aubergine met een lepel uit de schil en mix kort even door. Kruid bij met zout en peper.
Fruit in een kookpot een fijngesneden sjalot aan en voeg er de in brunoise gesneden courgette bij. Voeg er ook de fijn gesneden chilipeper bij. Laat dit kort even opbakken en voeg er nadien de auberginecréme bij samen met de olijven en de tomaatjes. Giet er de kippenbouillon door. Proef even en lepel er naar smaak de rode wijnazijn door. Rits de tijm van de stokjes en roer ze onder de saus. Halveer ondertussen de kerstomaatjes en schep deze onder de saus. Laat de saus een kwartiertje op een zacht vuurtje verder pruttelen. Als het te droog wordt, giet je er wat kippenbouillon bij. Kruid de saus uiteindelijk af met zout en peper.
Kook ondertussen je pasta beetgaar. Giet de pasta af, besprenkel ze met wat olijfolie.
Versnipper vlak voor het opdienen flink wat bieslook over de saus en dien samen met de pasta op.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be