Tajine van lam met wortelsalade en 1000 gaten crunch

Ingrediënten

voor de tajine

voor de wortelsalade

voor de 1000 gaten crunch

  • 40 gr bloem
  • 350 ml water
  • 100 ml olie
  • hummus (zelfgemaakt of gekocht)
  • crème van harissa (bv. harissa gemengd met wat Griekse yoghurt)
Beginner
Tussen 60 en 90 minuten

Bereiding

  1. Voor de tajine van lam:

    • Doe de gesneden ui en knoflook in de tajine. Voeg wat olie en boter bij en laat langzaam, al roerend heet worden. Doe er ook de gedroogde en de verse kruiden bij en meng alles voorzichtig.
    • Voeg nu de stukken vlees toe en zorg dat ze aan alle kanten bedekt zijn met de kruiden. De stukken wortel mogen er ook bij.
    • Giet water of nog beter bouillon bij het vlees, tot het net onder staat.
    • Sluit de tajine af met het deksel, zet het vuur laag en laat een uur sudderen. Op smaak brengen met peper en zout.
    • Voeg hier het laatste kwartier de gedroogde pruimen bovenop het vlees toe.
    • Serveer de tajine zeer heet, en bestrooi vlak voor het opdienen nog met de fijngesnipperde koriander en peterselie, alsook met de geroosterde sesamzaadjes.

  2. Voor de wortelsalade:

    • Schil de wortels, was ze en rasp ze met een grove rasp.
    • Giet hierover het sinaasappelsap en bestrooi naar smaak met de komijn, citroenschil, sesamzaad, peper en zout en voeg de olijfolie toe.
    • Hak de koriander en de peterselie fijn.  Bestrooi de wortelsalade hiermee.
    • Schep voor het opdienen alles goed door elkaar.

  3. Voor de 1000 gaten crunch:

    • Doe de bloem, het water, de olie en de ras-el-hanout in een mengbeker en mix dit tot één geheel.
    • Neem een antikleefpan en zet deze op een vrij hoog vuur.
    • Neem telkens een beetje van de mengeling uit de mengbeker en giet dit in de pan. Het water zal verdampen en je houdt een krokante pannenkoek over met 1000 gaatjes.
    • Leg de crunch hierna op keukenpapier want hij is best vettig. Als de crunch is afgekoeld kan je nog extra ras-el–hanout en zout overstrooien.
    • Afwerken met dotjes hummus en harissacreme.

0
Nog geen stemmen

Dit is een gerecht van Benedikte Courtin