Tajine van lam met pruimen

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Marokkaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kruid het vlees met een tajine-mengeling. Dat is een speciale mengeling die je zo in de winkel kan kopen. Er zitten verschillende kruiden in zoals kurkuma, cayenne, paprika, zout, peper, gember, … Je moet dus geen extra peper en zout toevoegen want dat zit al bij de mengeling.

  2. Smelt de Fama. Zodra de margarine begint te ‘zingen’ beginnen we het vlees te kleuren. Dat is de beste manier om de smaak in het vlees te optimaliseren. Als je het vlees niet eerst kleurt voor een stoverij, dan komt er meer schuim in je stoverij en heb je veel minder smaak. Voor elke stoverij, bak je dus eerst het vlees aan.

  3. Snijd de groenten in grote stukken van ongeveer 4cm dik. Dat doen we omdat een tajine lang moet koken en het belangrijk is dat je de stukken groenten nog ziet bij het serveren. Als je ze te klein snijdt zie je ze niet meer en proef je ze ook niet voldoende. Voeg de groenten toe in de tajine.

  4. Doe de bouillon erbij. Ik werk met groentebouillon. Bij lamsvlees mag je geen kippenbouillon toevoegen. Anders krijg je een smaak van lamsvlees gemengd met kip. Door groentebouillon te gebruiken blijft je smaak neutraal. Laat zeker een uur pruttelen. Doe ook de pruimen erbij. Als je pruimen met steen gebruikt, heb je meer smaak.

  5. Serveer het lamsvlees met gehakte peterselie. Je mag ook andere kruiden toevoegen zoals basilicum of zelfs munt. Alle groene kruiden moet je op het laatst toevoegen om te voorkomen dat ze hun mooie groene kleur en hun aroma verliezen.

0
Nog geen stemmen