Bakken: Wafels met ananas en mango

Ingrediënten

  • 450 gr zelfrijzende bloem
  • 3 eieren
  • 150 gr gesmolten boter
  • 375 ml melk
  • 375 ml lauw water
  • 20 gr verse gist
  • 50 gr suiker
  • zout

Afwerking

  • bloemsuiker
  • ananas
  • mango

slagroom

  • 250 ml room
  • 1 pakje vanillesuiker
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Los de gist op in de melk. Scheid de eieren in twee en doe het eigeel bij de melk. Het eiwit hou je apart. Klop alles goed los. Voeg hier 375 ml lauw water aan toe. Strooi de bloem er bij en meng alles dooreen tot je een mooi glad deeg krijgt. Voeg er 150 g gesmolten boter en 50 g suiker aan toe. Roer alles goed door mekaar. Klop als laatste het eiwit op en meng het in twee keer bij het deeg.

  2. Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plaats. Snij de schil van de ananas en verwijder het harde middenstuk. Snij de stukken ananas op gewenste grootte. Pel de mango en snij in stukken ter grootte van de ananas.

  3. Vul een voorverwarmd wafelijzer met het deeg en draai het wafelijzer onmiddellijk om. Herhaal dit tot de wafels een mooie, goudbruine kleur hebben.

  4. Doe voor de slagroom 250 ml room in een kom. Voeg er 1 pakje vanillesuiker en 50 g suiker aan toe. Klop alles met de mixer op tot een luchtige massa.

  5. Om te dresseren bestrooi je de wafels met de bloemsuiker en werk je verder af met de slagroom en het vers fruit.

5

Average: 5 (3 stemmen)