Chocolademousse met notenkoekje en appelsien
Ingrediënten
-
300 gr pure chocolade
-
600 ml room
-
2 appelsienen
-
1 eiwit
-
4 el suiker
-
4 el amandelschilfers
-
zout
-
enkele muntblaadjes
-
bakpapier
Bereiding
Meng 4 el amandelen, 4 el suiker, 1 eiwit en een snuifje zout onder mekaar. Rol alles fijn tussen 2 vellen bakpapier. Verwijder het bovenste papiervel. Laat 12 min. bakken in een voorverwarmde oven van 180° tot alles mooi goudbruin ziet. Laat afkoelen.
Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de slagroom op tot er pieken verschijnen en meng die in 2 keer onder de gesmolten chocolade.
Doe de rest van de slagroom over de chocolademousse en vermeng. Laat 30 min. opstijven in de ijskast. Schil intussen de appelsien en snij het vruchtvlees uit op de witte rand. Haal de chocolademousse uit de ijskast en doe deze in een breed glas.
Werk af met de notenkoek, appelsien en enkele blaadjes munt.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be