Gestoomde groenten met zure roomdressing en Schotse wilde zalm
Ingrediënten
zalm
Dressing
Bereiding
Snij de zalmfilets in fijne reepjes. Verwijder de bruine stukjes en zorg ervoor dat enkel de mooie, roze stukken overblijven. Kuis de boontjes. Snij roosjes uit de broccoli en portioneer ze zo dat ze even snel gaar zijn als de boontjes. Doe de boontjes en broccoli in de stoofpot en laat 5 min. aanstoven met het deksel op.
Doe wat arganolie in een kommetje en vermeng met eenzelfde hoeveelheid citroensap. Hak het loof van de venkel fijn en vermeng met de zure roomdressing. Voeg peper toe.
Smeer de zelfgemaakte zure roomdressing over de zalmreepjes en dresseer met de gestoomde groenten. Werk af met wat loof van de venkel en een weinig rode peperbolletjes.
Bereiding zure roomdressing: Zet de zuring en basilicum 1 min. in koud water. Doe de zure room in een potje. Haal de verse kruiden uit het water en dep ze droog. Verwijder de takjes van de basilicum en de zuring en snij alles fijn. Voeg de fijngehakte kruiden toe aan de zure room en vermeng.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be