Taartje van mozzarella en bospaddestoelen
Ingrediënten
-
1 sjalotje
-
1 teentje knoflook
-
30 gr boter
-
1 el bloem
-
4 rondjes kruimeldeeg
-
1 bol mozzarella di buffala
-
200 ml room
-
3 eierdooiers
-
125 gr rucola
-
10 ml balsamicoazijn
-
1 el olijfolie
-
500 gr bospaddestoelen gemengd
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Maak de bospaddestoelen schoon en spoel ze kort onder de kraan. Snijd de gepelde sjalot en knoflook fijn.
Stoof de knoflook en sjalot uit in 20g boter. Voeg de champignons toe en laat kort bakken. Kruid met peper van de molen en zout.
Vet de taartvormpjes in met boter en bestrooi met bloem. Druk het deeg in de vormpjes en snijd het overtollige deeg weg. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Leg de champignonmengeling in de taartvormpjes. Kruimel er de mozzarella over.
Klop de room met de eidooiers los en kruid met peper van de molen en zout. Giet over de mozzarella. Bak 10 minuten in de hete oven.
Was en droog intussen de sla en meng ze met de olijfolie en balsamico, kruid met peper van de molen en zout.
Haal de taartjes uit de vorm en serveer met de salade en een stukje ciabatta of focaccia.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be