Shiitakesoep met kokos, koriander en paling

Ingrediënten

Als er iets is, dat Vincent niet lust, dan zijn het paddenstoelen. Sofie probeert hem te overtuigen met twee gerechten: een lekkere shiitakesoepje met paling en een paddenstoelenboom. Lust Vincent Banic het of niet?

Het recept van de boom vind je hier.

Tip: het recept voor verse kippenbouillon

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Aziatisch

Bereiding

  1. Schil de ui en knoflook en snijd in fijne stukjes. Snijd de shitake fijn en stoof met de ui en knoflook aan in een klontje boter. Kruid met peper en zout. Blus met de bouillon en laat 10-15 minuten zacht sudderen. 

  2. Snijd de paling en reepjes en hak de koriander fijn. 

  3. Mix de soep met enkele eetlepels van de room (houd  de rest van de room apart voor afwerking). 

  4. Serveer de soep in diepe borden en werk af met de palingreepjes, koriander, een scheutje olijfolie en vers gemalen zwarte peper. 

  5. Extra tip: wil je de soep nog fijner, laat ze eerst wat afkoelen en mix ze glad in de blender.

0
Nog geen stemmen