Gevulde courgettebloem met mozzarella en een echte ajuinsoep

Ingrediënten

Voor de kippenbouillon

voor de ajuinsoep

  • 1 klont boter
  • 4 gele uien
  • 2 grote zoete uien
  • 2 l van de kippenbouillon
  • 200 g gemalen kaas
  • een paar sneden brood

Zin in iets simpel als een tas lekkere ajuinsoep of meer zin in een delicatesse als gevulde courgettebloemen? Tiany en Sofie leggen je graag uit hoe je dit maakt.

Tip: courgettebloemen kun je bestellen bij een groenteboer. Het is een zeer seizoensgebonden product. Vind je het niet meer? Dan kan je het vervangen door bijvoorbeeld een blad warmoes of blad kool kort te blancheren en dit als buideltje te gebruiken.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Voor de ajuinsoep: begin met het maken van een verse kippenbouillon. Snij de kip in grote stukken. Breng water aan de kook in een pot. Voeg de kip, laurier, een halve koffielepel witte peper en tijm toe.

  2. Was de wortelen en selder. Snij ze beide grof. Pel de ui en steek hier de kruidnagels in. Voeg de grofgesneden groenten en peterseliestengels toe bij de kip. Breng op smaak met een snuifje zout. Breng terug aan de kook. Zet het vuur lager en laat 30 minuten sudderen. Na 30 minuten haal je de kip er uit en zeef je de bouillon.

  3. Pel de gele en zoete uien. Snij ze dan in fijne reepjes.

  4. Smelt een klont boter in een grote pot. Stoof hier in de gesneden ajuin aan. Roer regelmatig tot ze gaar gestoofd zijn. 

  5. Blus de ajuin met de bouillon. Kruid met peper en zout en laat opkoken.

  6. Hak de peterselie fijn. Snij brood in reepjes en vervolgens in blokjes. Verhit olie of boter in een pan en bak de blokjes goudbruin. Laat uitlekken op wat keukenpapier.

  7. Lepel de soep in een kommetje. Werk af met croutons, kaas en peterselie.

  8. Voor de courgettebloemen: Haal de stamper uit de courgettebloem. 

  9. Snij de mozzarella superfijn en doe hem in een kom. Meng er de ricotta en de geraspte parmezaan onder. Voeg de peterselie, basilicum en bieslook toe. Kruid met peper en grof zout. Doe het mengsel in een spuitzak. Steek de spuitzak voorzichtig in de courgettebloem. Vul op. Plooi de blaadjes om en draai de blaadjes voorzichtig dicht. 

  10. Neem twee bordjes. Doe een eitje in een van de borden. Voeg een snuifje zout toe en klop los. Doe de semolina bloem in het andere bord. 

  11. Haal de opgevulde courgettebloemen door het ei en dan door de bloem.

  12. Verhit maïsolie in een antikleefpan op een matig vuur. Bak de courgettebloemen in de hete olie. Draai ze voorzichtig om. 

  13. Laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier.

  14. Serveer de bloemen met een citroenpartje.

0

Nog geen stemmen