Ann Vertriest
Butternutsoep met koriander en kokos
Ingrediënten
-
1 teen look
-
1 tl kurkuma
-
peper
-
zeezout
-
1 ajuin
-
2 cm gember
-
800 ml kippenbouillon
-
een paar takjes verse koriander
-
Chilivlokken naar smaak
-
4 el kokosroom (of zure room, kokosmelk)
Bereiding
Mix olijfolie met een fijngehakt teentje look, fijngehakte gember, peper, zout en kurkuma.
Snij de butternut overlangs in twee. Leg de butternut op een ovenschaal. Kerf inkepingen in de butternut en bestrijk met flink wat van de gekruide olijfolie.
Steek 35 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden Celsius.
Stoof een fijngesneden ajuin in wat olijfolie.
Lepel het vruchtvlees uit de pompoen en voeg toe aan de ajuin. Stoof kort mee aan.
Blus met de kippenbouillon.
Kruid met peper en zout. Laat even opkoken en mix met de staafmixer.
Doe in een kom. Werk af met koriander, chilivlokken en een lepeltje kokosroom.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be