Pindakoekjes gevuld met honing en geitenkaas

Ingrediënten

voor de koekjes

voor de vulling

voor het drankje

Deze pindakoekjes kun je zowel als hapje of als tussendoortje eten. Sofie maakt ook een lekker winters drankje met vlierbessensap, gember en honing.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch
Dranken
Gebak

Bereiding

  1. Meng kort het ei, de bloem, de rietsuiker, de boter, de pindaboter met een snuifje zout.  Wikkel in folie en stop in de koelkast. 

  2. Maak de vulling. Doe de geitenkaas in een kom. Meng met de honing en zeste van citroen. Voeg het sap van een halve citroen toe. Klop verder met een garde. Voeg eventueel een beetje water of melk toe om het vloeibaarder te maken. Let op dat het niet te vloeibaar is. Doe in een spuitzak. 

  3. Strooi bloem over het werkplaat. Rol het deeg gelijkmatig uit. Steek koekjes uit met een uitsteekvormpje en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Doreer (of borstel in met een mengeling van eidooier en melk). Leg er gezouten pinda’s op. Werk af met gemalen Sweet Mix.

  4. Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 165 graden. 

  5. Maak ondertussen het sapje. Schil 4 cm gember.  Kook een halve liter vlierbessensap met Sweet Mix Amaretto, de gember, 2 el honing.

  6. Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen. Spuit wat kaas op een koekje en leg er een ander koekje op.

0
Nog geen stemmen