Pindakoekjes gevuld met honing en geitenkaas
Bereiding
Meng kort het ei, de bloem, de rietsuiker, de boter, de pindaboter met een snuifje zout. Wikkel in folie en stop in de koelkast.
Maak de vulling. Doe de geitenkaas in een kom. Meng met de honing en zeste van citroen. Voeg het sap van een halve citroen toe. Klop verder met een garde. Voeg eventueel een beetje water of melk toe om het vloeibaarder te maken. Let op dat het niet te vloeibaar is. Doe in een spuitzak.
Strooi bloem over het werkplaat. Rol het deeg gelijkmatig uit. Steek koekjes uit met een uitsteekvormpje en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Doreer (of borstel in met een mengeling van eidooier en melk). Leg er gezouten pinda’s op. Werk af met gemalen Sweet Mix.
Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 165 graden.
Maak ondertussen het sapje. Schil 4 cm gember. Kook een halve liter vlierbessensap met Sweet Mix Amaretto, de gember, 2 el honing.
Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen. Spuit wat kaas op een koekje en leg er een ander koekje op.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be