Plukbrood met kaas en salami en een vlierbloesemdrankje

Ingrediënten

voor de kruidenolie

voor het plukbrood

  • een rond groot stevig lichtbruin brood
  • een bakje champignons
  • een klontje boter
  • vers gemalen peper
  • een snuifje zeezout
  • een stukje Pie d'Angloys kaas
  • een stukje Chimay kaas
  • fuet salami
  • een handvol verse tijmblaadjes
  • een handvol verse rozemarijn
  • een stukje Parmezaanse kaas

voor het vlierbloesemdrankje

  • 2 cl vlierbloesemsiroop
  • een schijfe verse gember
  • een schijfje citroen
  • spuitwater
  • ijsblokjes

Het lievelingsgerecht van Chris Van Espen. Als je aan Chris vraagt wat hij het liefst eet ,lichten de pretoogjes op. Kaas! Salami! Chris is geen avontuurlijke kok maar probeert graag nieuwe kazen uit. En wat een heerlijke salami!

Nestel je in de sofa voor de tv met dit plukbrood en vlierbloesemdrankje en bekijk je favoriete films en series. Dat is stiekem ook de favoriete hobby van Chris.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Brits
Voorgerecht

Bereiding

  1. Maak de kruidenolie: Schil het teentje knoflook, pers het uit boven de olijfolie en meng met de gehakte kruiden. Of doe de ingredienten in een cutter.   

  2. Maak het plukbrood: Verwarm de oven voor op 185C.   

  3. Snij het brood kruiselings in (zorg dat de bodem heel blijft) en verdeel de kruidenolie over de inkepingen. 

  4. Wikkel het brood in aluminiumfolie en zet 10 minuten in de oven.

  5. Reinig de champignons en snij in schijfjes. Bak ze mooi goudbruin in boter en kruid met peper en zout. 

  6. Snij de Pie d'Angloys en Chimay kazen en de salami in dunne plakjes (tip: hou de kazen in de koelkast tot wanneer je ze gaat versnijden). 

  7. Haal het brood uit de oven en laat de temperatuur van de oven tot 250C komen. 

  8. Verwijder de folie en leg het brood op een bakplaat met bakpapier. Hak de kruiden fijn. 

  9. Verdeel de kazen, salami, champignons en kruiden over de inkepingen en rasp er Parmezaan over. 

  10. Laat het brood even gratineren tot de kaas mooi gesmolten is. Haal uit de oven en serveer dadelijk. Pluk de stukjes brood gewoon los.

  11. Maak het vlierbloesemdrankje: Schenk de siroop in het glas, doe er de gember en citroen bij en top af met spuitwater. Serveer met een ijsblokje. 

0

Nog geen stemmen