Varkenshaasje met salami, broccoli, wortelen, bulgur
Ingrediënten
-
1 varkenshaasje
-
peper
-
zout
-
1 klontje boter
voor de salamisaus
-
100 g salami
-
3 el Griekse yoghurt
-
1 dl water
-
8 blaadjes basilicum
-
4 takjes oregano
-
1 el tomatenpuree
-
1 mespunt cayennepeper
-
peper
-
zout
voor de groenten
voor de bulgur
-
300 g bulgur
-
600 g water
-
olijfolie
-
1 ui
Bereiding
Was de worteltjes en snij het groen van de worteltjes. Schil de worteltjes. Snij ze in drie.
Snij de broccoli in roosjes. Was.
Breng water in een pot aan de kook. Kruid het water met peper en zout. Voeg een klontje boter, een takje tijm en een blaadje laurier toe. Voeg de stukjes wortel en broccoliroosjes toe. Laat ongeveer 5 minuten koken.
Warm een pan op. Voeg een klontje boter toe en laat smelten. Kruid het vlees met peper en zout. Schroei het vlees langs alle kanten.
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Maak de saus. Snij de salami in stukjes.
Doe de in stukjes gesneden salami, blaadjes basilicum, oreganoblaadjes, Griekse yoghurt, tomatenconcentraat en water in een blender. Kruid met peper en zout. Mix tot een dikke saus.
Doe het varkenshaasje in een ovenschaal. Giet er de salamisaus over. Plaats een kwartier in de voorverwarmde oven.
Spoel de bulgur even. Pel de ui. Snij in twee en vervolgens in kleine stukjes. Breng het water aan de kook. Doe de ui met de bulgur en wat zout in de pot. Laat 4 tot 12 minuten koken afhankelijk van de soort bulgur.
Giet de groentjes en de bulgur af. Meng alles onder elkaar. Voeg wat olijfolie toe. Hak de basilicum fijn. Meng onder de bulgur. Kruid af naar smaak met peper en zout.
Haal het vlees uit de oven en snij in stukjes. Leg op een bord. Leg er de groenten en bulgur bij en wat saus.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be